14 Şubat 2011 Pazartesi

Piramitler nasıl yapıldı

Piramitler Nasıl Yapıldı?Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan eski piramit şekilli yapılardır. Mısır’da 100’den fazla piramit vardır. Piramitlerin çoğu Eski Krallık döneminden Orta Krallık Dönemi’ne kadar firavunların mezarı için inşa edilmiştir. Piramitleri’nin en büyüğü olan Keops Piramidi şu ana kadar zarar görmeden ayakta duran Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olarak görülmektedir.Keops Piramiti 145,75 metredir.
   

Keops’un ardından Kefren ve Mikerinos tarafından yaptırılan öbür ünlü iki piramit, ilkine göre daha küçüktür.Her üç piramit de yağmalanmış oldukları için içlerindeki eşyaların çoğu kaybolmuştur.

   Kutsal sayılan ölmüş krala armağanların sunulduğu bir tapınağı da içeren Basamaklı Piramit ve ek yapıları geniş bir duvarla çevrelenmiştir. 60 metre yüksekliğinde olan ve kireç taşından yapılan bu piramit Eski Mısır’ın en güzel anıtlarından biridir.


PİRAMİTLER  HAKKINDA BAZI GERÇEKLER…

  •       Piramitlerin hala bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi edinilememektedir.
  •       Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur.
  •       Büyük Piramit'in açıları, Nil’in delta yöresini iki eşit parçaya bölerler.
  •       Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler.
  •       Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.
  •       Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
  •       Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor.

     
Gize’den geçen boylam, dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.

      Piramitler hala yapımları esnasında ki gizi korumaktalar. İşçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek Keops piramidinde yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Oysa piramitler 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder